Hírek

Rézben az erő!

A réz még mindig az egyik legrégebb óta használt növényvédő szereink egyike. Az első kezelések 1882-ben kezdődtek és azóta közel 140 éve bizonyítják, hogy helyük van a növényvédelemben. Ereje abban rejlik, hogy nem alakult ki ellene rezisztencia a gyakorlatban még ennyi idő elteltével sem. Felhasználhatóságának sokszínűsége, hogy gombaölőként és baktériumölőként is bevethetjük. Palettánkból választhatunk szilárd halmazállapotút, mint Meteor (88 % rézoxiklorid) vagy Hydrostar (77% rézhidroxidot) vagy a folyékony termékünket a Hydroflowt (36% rézhidroxid) is.

Felhasználhatóságuk köre sokrétű szinte mindenre van engedélye a kiskertünkben. Alkalmazhatjuk gyümölcsösökben almatermésűeknél, csonthéjasoknál, bogyós növényeknél, héjas gyümölcsűeknél és szőlőben. Kiskertünkben kabakosok, hüvelyesek, hagymafélék védelmében elengedhetetlen termék. Burgonyában és zöldségfélékben is fontos szerepe van a réztartalmú készítményeknek. Dísznövények, díszfák betegségeire is megoldást jelenthetnek.

Gyümölcsfáink elengedhetetlen termékei:

A tavaszi és őszi lemosó permetezések kihagyhatatlan termékei a rezes lemosók. Metszések után nagy lémennyiséggel áztassuk a fákat így a metszési sebeket is védeni tudjuk és az apró repedésekbe is eljut a permetlé gátolva a gócpontok kialakulását. Ha a legerősebb keveréket szeretnénk elérni, akkor a Meteort használjuk. Ha megcsúsztunk az idővel akkor a finomabb szemcseméretű Hydrostart legkésőbb zöld bimbós állapotig vethetjük be. A legjobb fedettséget a Hydroflow készítménnyel érhetjük el a tűkristályszerkezetének köszönhetően.

Később olyan gombabetegségek ellen, mint a tafrina, monília, ágelhalás, levéllyukacsosodás és tűzelhalás ellen is bevethetjük ezeket a termékeket. Ajánlott kombinálva használni felszívódó készítményekkel együtt.

Meteor
Meteor

Megnézem a terméket!

A szőlő kihagyhatatlan kontakt szere:

 A rezek kis koncentrációban sejtmérgezést okoznak, lisztharmat kivételével minden gombás betegségre megoldást jelentenek. Szőlő technológiában virágzás előtt kevesebb dózissal (Meteor, Hydrostar 20g/10lit, Hydroflow 17g/10 lit), virágzás után nagyobb dózissal használjuk a termékeket (Meteor Hydrostar 30g/10 lit. Hydroflow 20g/10 lit).  Itt is érdemes felszívódó termékekkel kombinálva kijuttatni. Szőlőben peronoszpóra és orbánc betegségek ellen használjuk. A kontakt hatóanyagok a növényi felületeken fejtik ki hatásukat ezért a teljes fedettség elérése a cél. Eco-film tapadásfokozóval növelhetjük a fedettségünket az amúgy is jó tapadóképességgel rendelkező szereknek.

Hydrostar
Hydrostar

Megnézem a terméket!

Kabakosok (uborka,cukkini),bab ,borsó, paprika, paradicsom :

Baktériumos betegségek, fenésedés,rozsda,peronoszpóra ellen nagyon  hatékonyak a réz készítmények. Itt hívnám fel a rövidebb élelmezési várakozási időkre a figyelmet az amúgy 21 napos termék itt 3-5 -7nap. Ez segítheti a választásunkat a szürethez közeledve.

Hagymában peronoszpóra, burgonyában vész ellen megelőző jelleggel (nincs tünet, de már védekezni kell) használjuk a rezeket. Folyamatosan figyeljük a külső időjárási viszonyokat mert a nagy hőség, öntözés vagy a nagy páratartalom elősegíti a kórokozók berobbanását. Öntözésnél részesítsük előnyben az áztatásos öntözéseket, ne felülről öntözzünk. Hiába jó a tapadása a terméknek lemoshatjuk a növényünkről és ezzel csökkentjük a hatékonyságot.

Bio beállítottságú kertészek is bátran használhatják ezeket a

termékeket (Meteor, Hydrostar, Hydroflow) mert rendelkeznek bio engedéllyel.

Hydroflow
Hydroflow

Megnézem a terméket!

Az egyre szűkülő kontakt gombaölőszerek piacán a réz még mindig meghatározó termék.  Igaz folyamatban vannak a forgalmi kategóriák váltása, de ez a kis kiszereléseket egyelőre nem érinti. A Meteor, Hydrostar, Hydroflow fantázianevű készítményeink kis kiszerelésben még mindig szabad forgalmú készítmények. Tehát a gazdaboltokban mindenki megkaphatja.

 

Keresse és használja bátran ezeket a termékeket!

 

Majoros János, Farmmix Kft., üzletkötő, növényorvos

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek