Hírek

SHERPA – hatékony, gyors megoldás kártevők ellen

Az idei rendkívül aszályos tavaszon kultúrnövényeink nem csak a vízhiánytól stresszelnek, hanem az őket károsító rovaroktól is.
Szomjaznak növényeink, de szomjaznak a rovarok is, így az idén többször találkozhattunk ’’ nem csak a megszokott helyükön ’’ táplálkozó, károsító rovarokkal. Felszaporodtak a levéltetvek, barkók, bolhák, vetésfehérítő és ormányos bogarak.

A terméskilátások még bizonytalanok, így a termelő igyekszik egy hatékony, gyors és lehetőleg jó ár-érték aránnyal rendelkező készítménnyel megoldani a problémát. Ehhez a kezeléshez ajánljuk a SHERPA 100 EC rovarölő szerünket.

 

A SHERPA 100 EC hatóanyaga a cipermetrin, a szintetikus piretroidok között egy stabil, UV sugárzásnak jobban ellenálló vegyületnek számít, jó esőállósággal és hosszabb hatástartammal rendelkezik (éppen ezért található meg sok háztartási írtó szerben, mert beltérben sokáig hatékony).

A SHERPA elsősorban szántóföldi kultúrákban engedélyezett, de néhány házi kerti növényre is használható.
Kalászosokban levéltetvek, vetésfehérítő bogarak és gabona poloskák ellen használható 0,375 lit/ha dózisban, maximum 2 alkalommal, az utolsó kezelést a virágzásra időzítve.
Repcében zöldbimbós állapotig használjuk, osztott kezelést alkalmazva, 0,2-0,25 liter/ha dózisban.
Cukorrépában kétszer juttatható ki 0,25 liter/ha dózisban, legkésőbb a répatest 50 %-os nagyságánál .
Burgonyában levéltetvek ellen engedélyezett 0,25 liter/ha dózisban, max. két alkalommal , a gumónövekedés végéig.
Sárgarépában, salátában és komlóban levéltetvek ellen 0,25 liter/ha dózisban, 50 %-os gyökérnagyságnál, a fejesedés kezdetén, illetve a tobozfejlődés végére időzítve a permetezést.
Borsóban a hüvelyképződés kezdetekor használható 0,25 liter/ha dózisban levéltetvek , tripszek, bagolylepkék és csipkéző bogarak ellen.
Babban bagolylepkék és levéltetvek ellen engedélyezett a hüvelyképződés fő szakaszában 0,25 liter/ha dózisban.

Ügyeljünk a méhekre! Virágzó kultúrákban tilos használni, de legyünk figyelemmel a környéken lévő virágzó gyomnövényekre is, mert azokat is látogatják a méhek. Nélkülük nincs élet a Földön!

Vajda Judit, agrármérnök

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek