Hírek

Vegyük fel a harcot a gyomok ellen! Megérkezett a Simba csomag kukoricában!

Ez évtől kínálatunkban egy komplex kukorica gyomirtási megoldás a SIMBA-csomag is a termelő rendelkezésére áll a gyomok ellen. A csomag virtuális, három herbicid készítményt tartalmaz, tapadásfokozóval kiegészítve. A csomag alapja a SIMBA nevezetű készítmény, mely mezotriont tartalmaz, egynyári és bizonyos évelő kétszikű gyomok ellen kiváló hatékonysággal. A mezotrion levélen és – bemosó csapadék esetén – talajon keresztül is hatékony. Egyes nehezen irtható, veszélyes kétszikű gyomok (pl. csattanó maszlag) kiemelkedő a hatékonysága. Ezt kombináljuk a csomagban egyszikű irtó készítménnyel a Fornettel. A nikoszulfuron magról kelő egyszikű (pl. kakaslábfű, muhar fajok), és egyes évelő egyszikű gyomok ellen használható. A csomag harmadik komponense a jól bevált dikamba hatóanyag. Ezt foltkezelésként, 0,5 l/ha-os dózisban ajánljuk veszélyes évelő kétszikű (pl. mezei acat) ellen.

A csomag alkalmazása:

A csomag 10 hektár takarmány kukorica állomány kezelésére alkalmas. A kijuttatás végső állapota a 6 leveles stádium. A csomaghoz Tipo tapadásfokozó készítményt mellékelünk, melyet a tankkeverékhez a végén kell hozzáadni.
Mivel az egyik hatóanyag a talajra kerülve tartamhatással is rendelkezik, ezért az utóvetemény kiválasztásánál ezt figyelembe kell venni. A kezelt területre őszi kalászos bármilyen korlátozás nélkül vethető, őszi káposztarepce csak mélyszántásos művelés után. A következő tavaszon cukorrépa, burgonya, levélzöldségek, valamint pillangós (pl. lucerna) és hüvelyesek (pl. borsó és bab minden formája) nem vethető. Kukorica és napraforgó a következő vegetációban kockázat nélkül termeszthető. A száraz, aszályos időjárás növeli az utóveteményre gyakorolt fitotoxikus hatást.

Egy vegetációs időszakban egyszer alkalmazható a SIMBA-csomag.

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek