Termékek

Simba csomag

Farmmix búza csomag

Termékleírás


10 l Simba + 10 l Narval + 2 l 480 Solo Extra + 5 l Tipo

vagy

10 l Simba + 10 l Narval + 1,5 kg Oceal + 5 l Tipo

Az ütős hármas a kukorica egy- és kétszikű gyomnövényei ellen. A magról kelő és évelő kétszikűek ellen a csomagban található dikamba áll a rendelkezésünkre, míg az egyszikűek írtására a nikoszulfuron szolgál. A Simbában található mezotrionnak köszönhetően tartamhatással is rendelkezik a készítmény nehezen írtható magról kelő kétszikű gyomnövényekre. A hatás fokozása érdekében a csomaghoz Tipo nedvesítőszert adunk. Kijuttatását a kukorica 3-6 leveles állapotában ajánljuk.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
mezotrion + nikoszulfuron + dikamba + zsírsavak, C16-C18 telítetlen zsírsav, metil-észterek
Vissza

Termékek

Rimel csomag

Farmmix búza csomag

Termékleírás


300 g Rimel 25 SG + 10 l Narval + 5 l 480 Solo Extra + 5 l Tipo

vagy

300 g Rimel 25 SG + 10 l Narval + 4,5 kg Oceal + 5 l Tipo

Mind a rimszulfuron, nikoszulfuron, dikamba a maga nemében a korszak fémjelző olyan hatóanyagai, amelyek a mai napig kiváló hatékonyságukat bizonyítva számos csomagajánlat vezértermékei. A csomagban szereplő nikoszulfuron és rimszulfuron páratlan szinergizmusát kihasználva, a dikamba erejével felvértezve páratlan gyomírtást érhetünk el mind a területen lévő évelő egy- és kétszikű gyomok, mind a HPPD – gátló készítményekre toleráns köles fajokkal szemben. A csomag a kukorica 6 leveles fenológiai stádiumáig kiváló hatékonysággal használható. Fontos az ideális hőmérsékleti o tartományok (maximum 25 C) és a gyomnövények jó nedvesítettségének biztosítása, amit hozzáadott nitrogén hatóanyagú lombtrágyával (Fitomaxx Nitrogén) fokozhatunk.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
rimszulfuron + nikoszulfuron + dikamba + zsírsavak, C16-C18 telítetlen zsírsav, metil-észterek
Vissza

Termékek

Trailer csomag

Farmmix búza csomag

Termékleírás


1 kg Trailer + 40 l Bonaca

A csomag két hatóanyagot tartalmaz, tribenuron-metilt és fluroxipirt. Mindkét hatóanyag kíméletes a kalászosokhoz, ezért rugalmasan alkalmazhatóak, a fagyok megszűnésétől zászlóslevél állapotig. A Trailer hatóanyaga kipermetezés után bejut a növény tápanyagszállító rendszerébe, leállítja azt, a fehérjeszintézist gátolja, a gyomok 2 hét múlva látható tünetek mellett elpusztulnak. A Trailer a kalászosokban előforduló legtöbb kétszikű gyom ellen hatásos (ebszikfű, tyúkhúr, árvacsalán, vadrepce), ezenkívül mezei acat ellen is. A kétszikű gyomok 2-4 leveles, a mezei acat tőlevélrózsás állapotban legyen kijuttatáskor. A kalászosokban megjelenő agresszív gyom a ragadós galaj, sok tápanyagot és vizet képes elvonni a kultúrnövénytől. A Bonaca kombinációs partner megoldást nyújt ellene. A gyomnövények belső hormonális egyensúlyának zavarát idézi elő, a hajtások a szöveti sejtburjánzás miatt megvastagodnak és csavarodnak, majd elpusztulnak. A ragadós galaj 2-3 levélörvös állapotban a legérzékenyebb a gyomirtószerre.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
tribenuron-metil + fluroxipir
Vissza

Termékek

Agrocean csomag I.

Farmmix búza csomag

Termékleírás


10 l Sherpa 100 EC + 100 l Laminactif (Agrocean 6.5.5.)

A csomag egyik összetevője egy már jól ismert rovarölő hatóanyag a cipermetrin. A piretroidok között a Sherpa hosszabb hatástartalmú, kiváló esőállóságú, megbízható rovarölő szer. Ehhez ajánljuk csomagban a Laminactif biostimulátort, amely a vegetáció során bármikor alkalmazható még virágzásban is. Egyedülállóan magas alga és fitohormon tartalma fokozza a növények ellenálóképességét, a terméskötődést, javítja az általános kondíciót. Vitalizálja a kultúrnövényt, ezenkívül makro-mezo és mikroelemeket is tartalmaz. Kiválóan beilleszthető a technológiába a rovarölős kezelések mellé.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
cipermetrin + 40% Laminaveg + 6% Nitrogén + 5% Foszfor + 5% Kálium + Mikroelemek
Vissza

Termékek

Naturamin csomag

Farmmix búza csomag

Termékleírás


25 l Win 40 SL + 5 kg Naturamin WSP

A Win 40 SL (40g/l imazamox) gyomirtószert a Naturamin növénykondicionáló készítménnyel egymenetben, posztemergensen kell kijuttatni a napraforgó 2 leveles állapotától 6 leveles állapotig. A Win 40 SL kiváló hatékonysággal bír az egyszikű és kétszikű gyomok széles spektruma ellen, a Naturaminnal együtt kijuttatva pedig csökkenthetjük az úgynevezett Yellow Flash-t, azaz a kultúrnövény leveleinek ideiglenes kivilágosodását, sárgulását.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
imazamox + 80% növényi eredetű aminosav +12,8% természetes nitrogén
Vissza

Termékek

Patel csomag

Farmmix búza csomag

Termékleírás


10 l Patel 300 EC + 5 l Bukat 500 SC

Protiokonazol és tebukonazol, egy virtuális csomagban. E két szisztémikus, triazol fungicid hatóanyagot tartamazza a világ vezető növényvédő szer gyártóinak, kalászos gombaölő zászlóshajói is. Nem véletlenül, hiszen rendkívül széles hatásspektrummal rendelkeznek, megoldást jelentenek szinte minden felmerülő gombabetegségre kalászos kultúrában. Preventív, kuratív és eradikatív hatással bírnak, ill. fontos megjegyezni, hogy repcében is alkalmazható mindkét készítmény.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
protiokonazol + tebukonazol
Vissza

Termékek

Patel 300 EC

Termékleírás


azonos a Protendo 300 EC termékkel

Kalászosokban levélfoltosságok, lisztharmat és rozsdák ellen a permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor, általában a szárnövekedés kezdetén javasolt megkezdeni és a fertőzési veszélyhelyzettől függően 2-3 hét múlva megismételni. Szeptóriás pelyvafoltosság ellen a kalász és a felső levélemelet védelme érdekében szintén megelőző jelleggel, a zászlóslevél megjelenésétől teljes virágzásig célszerű a permetezés elvégzése. Kalászfuzáriózis ellen a készítménnyel végzett kezelést a virágzás kezdetén javasolt végrehajtani, törekedve a kalászok egyenletes permetlé fedettségére. A fertőzésre hajlamosító körülmények között, illetve a pirenofórás levélfoltosság és a kalászfuzáriózis ellen az engedélyezett nagyobb dózis (0,65 l/ha) kijuttatása indokolt.

Őszi és tavaszi káposztarepcében gombás betegségek ellen a készítményt megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell kijuttatni. Leptoszfériás betegség ellen a fertőzésre hajlamosító körülmények között javasolt egy őszi kezelés (őszi káposztarepce) elvégzése tőlevélrózsás állapotban. A tavaszi kezelést az oldalhajtások képződésének idején indokolt végrehajtani. A szklerotíniás és alternáriás betegségek elleni permetezést a virágzás első felében szükséges elvégezni. A rezisztencia kialakulásának megelőzése érdekében készítményt ajánlott más hatásmechanizmusú hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel szerrotációban, alternálva kijuttatni.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
300 g/l protiokonazol
Kiszerelés
5 l
Vissza

Termékek

Bukat 500 SC

Termékleírás


azonos a Zizan 500 SC termékkel

Őszi búzában levélrozsda ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor indokolt védekezni. Az első kezelés javasolt időpontja a kéthárom szárcsomós állapot. Őszi és tavaszi árpában pirenofórás levélfoltosság ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor indokolt védekezni. Az első kezelés javasolt időpontja az egykét szárcsomós állapot. Őszi búza és árpa esetén a fertőzési viszonyoktól függően a kezelés a kalászhányás időszakában megismételhető.

Őszi káposztarepcében gombás betegségek ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor indokolt védekezni. Fómás betegség és pirenopezizás levélfoltosság ellen a szárnövekedés kezdetén, az alternáriás betegség ellen a zöldbimbós állapotban javasolt a kezelés végrehajtása.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
500 g/l tebukonazol
Kiszerelés
5 l
Vissza

Termékek

Tropping 700 WG

Termékleírás


azonos a Fundamentum 700 WG termékkel

Őszi búza, rozs, tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig.

Tavaszi búza, tavaszi árpa kultúrákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a 2 nóduszos állapotig.

A ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös fejlettségekor, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Mezei acat ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. Erős ragadós galaj fertőzés esetén, vagy 4-5 örvös fejlettségű egyedek ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

A készítmény az alábbi gyomnövények ellen jó hatékonyságú: pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), fehér libatop (Chenopodium album), mezei acat (Cirsium arvense), szulákkeserűfű (Fallopia convolvulus), ragadós galaj (Galium aparine), napraforgó árvakelés (Helianthus annuus), ebszékfű (Tripleurospermum performatum), baracklevelű keserűfű (Persicaria maculosa), tyúkhúr (Stellaria media).

Ellenálló gyomnövények: mezei veronika (Veronica arvensis), borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia).

A kijuttatás során fokozott figyelmet kell fordítani az átfedések elkerülésére!

A készítmény kijuttatását követően ugyanabban az évben csak őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Őszi káposztarepce csak a 6,5-nél alacsonyabb pH értékű talajokon, a készítménnyel való kezelést követő 120 nap után, mélyszántást követően vethető, és ha a készítmény kijuttatása után a vegetációs idő nem volt hosszan aszályos. A vegetációs idő alatti hosszú szárazság, aszály esetén a metszulfuron-metil hatóanyag gátolt lebomlása miatt az őszi káposztarepce károsodást szenvedhet. A készítménnyel kezelt kalászos betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető cukorrépa kivételével.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
400 g/kg tribenuron-metil + 135 g/kg metszulfuron-metil + 165 g/kg floraszulam
Kiszerelés
30 g, 150 g, 300 g
Vissza

Termékek

Oceal

Termékleírás


A kultúrnövény kelése után, annak 3-6 leveles, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles fejlettségekor kell a permetezést végrehajtani. Évelő kétszikű gyomfajok esetében a magasabb dózisban kell alkalmazni, az aprószulák (Convolvulus arvensis), valamint a sövényszulák (Calystegia sepium) 15-20 cm-es átlagos fejlettségénél, és a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában. Évelő kétszikűekkel erősen fertőzött területen a kukorica 6 leveles fejlettségén túl, a permetezést durva cseppképzésű, a sorok közé belógó szórófejekkel célszerű elvégezni.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
700 g/kg dikamba
Kiszerelés
1,5 kg
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek