Termékek

Narval

Termékleírás


Takarmány kukoricában a készítményt annak 3-7 leveles fenológiai állapotában kell kipermetezni, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Felhasználható önmagában 0,75-1,5 l/ha dózisban, valamint osztott kezeléssel (a két kezelés között min. 10 napos eltéréssel) 1,0 + 0,5 vagy 0,75 + 0,75 l/ha mennyiségben. Erős fenyércirok (Sorghum halepense) fertőzés esetén, fejlett gyomnövények ellen (15-25 cm), amennyiben egyszeri kezeléssel alkalmazzuk 1,5 l/ha dózisban javasolt kijuttatni. A gyomirtó hatás fokozásának érdekében a permetléhez minden esetben nedvesítő szer hozzáadása szükséges. Csapadékszegény időjárás, légköri aszály esetén a nedvesítőszer használatán túl 3-4 kg/ha ammónium- nitrát, vagy bármely más engedélyezett N tartalmú műtrágya szükséges. Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő 7. nap elteltével végezhető a gyomirtás.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
40 g/l nikoszulfuron
Kiszerelés
5 l
Vissza

Termékek

Flame

Termékleírás


A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal
használható!

Az őszi kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, rozs, tritikále) a készítmény tavasszal a fagyok megszűnését
követően, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a zászlós levél megjelenéséig alkalmazható. A kezelés
időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg. A magról
kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre, ragadós
galaj (Galium aparine) esetében annak 2-3 levélörvös állapotában van a kezelés optimális időpontja. Erős
ragadós galaj fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény
engedélyezett dózisával kombinációban célszerű kijuttatni a készítményt.
Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner
alkalmazása szükséges. 2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban
meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
500 g/kg tribenuron-metil
Kiszerelés
120 g
Vissza

Termékek

Afrasa Triple

Afrasa Triple

Termékleírás


Szőlő peronoszpóra ellen 2-3 kg/ha, 300-1000 l/ha vízmennyiséghez.

Előnyök:

  • Alacsonyabb dózisban legalább ugyanolyan hatékony, mint a konkurens hatóanyagok, magasabb dózisban fölülmúlja a konkurens hatóanyagokat
  • Magasabb dózis, nagyobb hatékonyságot eredményez
  • Semmilyen fitotoxicitás nem figyelhető meg felhasználásakor
  • Nincs hatással a fermentációra és bor ízére
  • 3 kezelés 10-14 napos fordulóval szőlőben
  • Környezetvédelmi szempontból nagyon alacsony kockázatú termék
  • Méhekre nem jelölésköteles
  • Virágzásban is használható
  • Nehezen alakul ki ellene rezisztencia
  • Preventív és kuratív hatás egyszerre

 

A készítménnyel végzett védekezéseket a fertőzésveszélyes időszakban előrejelzésre alapozva, preventív jelleggel, a virágzás kezdetétől javasolt megkezdeni és szükség szerint megismételni. Nagy fertőzési veszélyhelyzetben a nagyobb dózis (3,0 kg/ha) kijuttatása és a rövidebb (10 napos) permetezési forduló betartása ajánlott. A készítményt, a peronoszpóra elleni védekezési program keretében, legfeljebb 3 alkalommal lehet kijuttatni. A védekezési programban a készítménnyel végzett kezelések előtt és után is eltérő hatásmechanizmussal rendelkező hatóanyagokat tartalmazó gombaölő szer kijuttatása indokolt.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
500 g/kg foszetil-AI + 250 g/kg folpet + 40 g/kg cimoxanil
Kiszerelés
3 kg
Vissza

Termékek

Kukorica technológiai csomag VII.

Farmmix búza csomag

Termékleírás


10 hektárra elegendő!

10 l Fornet 40 SC vagy 5 l Fornet 6 OD + 10 l Simba + 2 l 480 Solo Extra

A csomag három hatóanyagának köszöhetően kiváló megoldás nyújt a magról kelő, évelő egy-, és kétszikű gyomnövények ellen. Illetve alkalmas ezen belül 2-4 ha kukorica nehezen irtható és évelő kétszikű gyomok (mezei acat, szulák)elleni kombinációban történő szegély és folt kezelésre.

Kijuttatását a kultúrnövény kelését követően, annak 3-6 leveles állapotában ajánljuk. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotában évelő kétszikű gyomok 15-20 cm-es fejlettségekor, mezei acat ellen pedig annak tőlevélrózsás állapotában védekezzünk. A magról kelő egyszikű gyomok 1-3 leveles állapotukban, a fenyércirok 15-20 cm-es fejlettségénél a legérzékenyebb.

Termékcsoport
Csomagajánlat
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
nikoszulfuron + mezotrion + dikamba
Vissza

Termékek

RAPSAN PLUS

Aladin

Termékleírás


Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Belchim Crop Protection Hungary Kft., Farmmix Csoport
Hatóanyag
333 g/l metazaklór + 83 g/l quinmerak
Kiszerelés
5 l
Vissza

Termékek

Win 40 SL

Win 40 SL

Termékleírás


azonos az I-Maza 40 SL termékkel

Posztemergens gyomirtószer napraforgóban:

Kultúra Károsító Dózis (l/ha) Permetlé (l/ha) É.v.i. (nap)
Napraforgó magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények 1,0-1,2 200-300 Nk*

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
40 g/l imazamox
Kiszerelés
1 l, 5 l
Vissza

Termékek

Trailer

Trailer

Termékleírás


Gyomirtó szer magról kelő és évelő kétszikű gyomok irtására őszi és tavaszi kalászosokban

Az őszi és tavaszi kalászosokban a készítményt tavasszal a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig kell kijuttatni 10-20 g/ha dózisban.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
750 g/kg tribenuron-metil
Kiszerelés
100 g
Vissza

Termékek

Target 80 WDG

Target 80 WDG

Termékleírás


azonos a Merpan 80 WDG termékkel

Széles hatásspektrumú, kiváló hatékonysággal rendelkező kontakt gombaölő szer

Szakmérnök ajánlása

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóra-szóródás időszakában, preventív módon célszerű elkezdeni, és a fertőzés erőssége alapján 7-10 naponkénti gyakorisággal szükséges folytatni. Járványveszélyes időszakban a magasabb dózis alkalmazása indokolt. A védelmi hatás fokozásához a felszívódó készítmények blokkszerű használata célszerű. Az érési időszakban elvégzett 2 kezelés kedvező hatású a tárolási  betegségek elleni védelemben.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, nektarin, mandula, kajszi): őszibarackban tafrina ellen a védekezéseket rügyfakadáskor kell kezdeni, és a fertőzési viszonyoktól függően 7-10 naponta ismételni. A csonthéjasokban, moníliás virág- és hajtásfertőzés ellen a virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén célszerű permetezni. Csonthéjasokban tavasszal, hűvös időjárás esetén a levéllyukacsosodás ellen is megfelelő védelmet nyújt. Moníliás gyümölcsrothadás ellen gyümölcsnövekedés alatt áztatásszerű védekezéssel, 10-12 naponkénti ismétléssel, valamint jégverést és vihart követően 12 órán belüli permetezéssel használható, a várakozási idő szigorú betartásával. Bogyósokban (szamóca, málna) szürkerothadás ellen a készítmény a virágzási időszakban fertőzést megelőző kezeléssel használható fel. Fertőzésre kedvező feltételek mellett a kezeléseket a virágzás elején, teljes virágzáskor és a virágok 80%-os elvirágzásakor kell elvégezni. Levél- és vesszőbetegségek ellen a védekezést rügypattanáskor kell kezdeni, és azt a virágzásig kétszer, 10 naponként megismételni. Erős fertőzés esetén szüret után, a letermett vesszők eltávolítását követően 2-3 alkalommal, 10 naponta kiegészítő kezelésekre lehet szükség. Szamócában fehérfoltosság ellen a termésszedést követően, a fertőzés erőssége alapján 2-3 alkalommal, 10-12 naponként célszerű védekezni.

Burgonyában a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
800 g/kg kaptán
Kiszerelés
1 kg, 5 kg
Vissza

Termékek

Syrius-D

Syrius-D

Termékleírás


azonos a Dezormon termékkel

Gyomirtó permetezőszer kalászosok és kukorica gyomirtására

Szakmérnök ajánlása

A Syrius-D hormonhatású gyomirtó szerek közé tatozó készítmény. A hatóanyagot a kétszikű gyomok leveleiken keresztül veszik fel, de jelentős mértékben képes felszívódni akár gyökéren keresztül is. A gyomnövények levelén 3 óra alatt felszívódik, párás, meleg körülmények között a felszívódás gyorsabb. A levélre permetezett hatóanyag a szisztémikus hatásnak köszönhetően a földalatti részekbe is eljut, ezért hatékony az évelő gyomnövények ellen is. Kiváló kombinációs partnere a nikoszulfuronnak a kukorica 15 cm-es fejlettségi állapotáig, illetve ideális kiegészítője is lehet a preemergens készítményeknek pre-poszt technológiában évelő kétszikű gyomok ellen.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
600 g/l 2,4-D
Kiszerelés
1 l, 5 l
Vissza

Termékek

Rimel 25 SG

Rimel 25 SG

Termékleírás


A készítményt kukoricában (takarmány) posztemergensen, a kultúrnövény kelése után, annak 3-6 leveles fejlettségekor kell kijuttatni. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, azok 1-3 leveles állapotában 40-50 g/ha, gyökérváltásuk után 50-60 g/ha a szükséges szermennyiség. Évelő egyszikűek ellen a kezelést azok 10-20 cm-es nagyságánál kell elvégezni, 40-60 g/ha szermennyiség felhasználásával. A készítményre érzékeny magról kelő kétszikű gyomnövények esetében azok 2-4 leveles fejlettségénél van a kijuttatás optimális időpontja. 

A készítmény önmagában az alábbi gyomnövények ellen hatékony: kakaslábfű, fakó muhar, termesztett köles, pirók ujjasmuhar, fenyércirok, tarackbúza, selyemmályva, szőrös disznóparéj, karcsú disznóparéj, vadrepce A készítmény nem használható olyan területen, ahol a kukorica vetése előtt szerves foszforsav-észter hatóanyagú rovarölő szerrel talajfertőtlenítést végeztek. Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő 7 nap elteltével végezhető a készítménnyel gyomirtás. 

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! 

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
250 g/kg rimszulfuron
Kiszerelés
60 g, 300 g
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek