Új fegyver a peronoszpóra elleni harcban!

A peronoszpóra terjedéséhez a mostani időjárás rendkívül kedvező, így akár a tőkék lombjuk 100%-át is elveszíthetik. Ez ellen van megoldás! Egyedülálló hármas hatóanyagkombinációval rendelkező készítménnyel.

Peronoszpóra szőlő levélen

 

 

Az Afrasa Triple három, különböző hatóanyagának köszönhetően egyszerre preventív és kuratív készítmény. A foszetil-aluminium nem csak a vegetatív, hanem a generatív részeken is felszívódik. A növény természetes védekező mechanizmusait erősíti, ezért általános ellenállóképesség növelő anyag. Gátolja a szőlőre kerülő spórák csírázását, így azok nem tudnak a növénybe behatolni és a fertőzést elindítani. A folpet a megelőzésben és a rezisztencia megakadályozásában játszik nagy szerepet, hiszen több hatáshelyű hatóanyag. A gyógyító hatás a cimoxanilnak köszönhető, előnye hogy transzlamináris és felszívódó, ráadásul már nagyon alacsony dózisban is hatékony.

Ha mindez nem lenne még elég meggyőző, az Afrasa Triple WG formulációja további előnyökkel jár a gazdálkodó számára: nem porzik, jól oldódik, egyenletes eloszlást és kiváló fedettséget biztosít. Nincs hatással a fermentációra, nem befolyásolja a bor ízét ?mellékhatásként?.


 

Réz tartalmú készítményekkel, továbbá nitrogén, kén tartalmú lombtrágyákkal nem keverhető!

Használatát előrejelzésre alapozva, vagy a ?hármas szabály? alapján, azaz 10 cm-es hajtáshossz, 10 °C fölötti hőmérséklet és 10 mm csapadék együttes fennállása esetén megelőzésképpen javasoljuk kijuttatni először. Maximum háromszori ismétléssel, zöldborsó nagyságig használható, az ismétlések közötti minimálisan 10, maximálisan 14 nap teljen el.

  • 3 kezelés 10-14 napos fordulóval
  • környezetvédelmi szempontból nagyon alacsony kockázatú termék
  • méhekre nem jelölésköteles
  • virágzásban is használható
  • nehezen alakul ki ellene rezisztencia
  • preventív és kuratív hatás egyszerre

A legjobb hatást akkor érhető el, ha az Afrasa Triple-t megelőzésre használjuk. Amennyiben mégis megtörténik a fertőzés, minél hamarabb vessük be, hogy megelőzhető legyen a az olajfoltok kialakulása. Amennyiben érésig jól sikerül a szőlő peronoszpóra elleni védelme, úgy a későbbiekben már nagy eséllyel nem lesz további védekezésre szükség.