Patel 300 EC

azonos a Protendo 300 EC termékkel

Hatóanyag: 300 g/l protiokonazol

 

Kalászosokban levélfoltosságok, lisztharmat és rozsdák ellen a permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor, általában a szárnövekedés kezdetén javasolt megkezdeni és a fertőzési veszélyhelyzettől függően 2-3 hét múlva megismételni. Szeptóriás pelyvafoltosság ellen a kalász és a felső levélemelet védelme érdekében szintén megelőző jelleggel, a zászlóslevél megjelenésétől teljes virágzásig célszerű a permetezés elvégzése. Kalászfuzáriózis ellen a készítménnyel végzett kezelést a virágzás kezdetén javasolt végrehajtani, törekedve a kalászok egyenletes permetlé fedettségére. A fertőzésre hajlamosító körülmények között, illetve a pirenofórás levélfoltosság és a kalászfuzáriózis ellen az engedélyezett nagyobb dózis (0,65 l/ha) kijuttatása indokolt.

 

Őszi és tavaszi káposztarepcében gombás betegségek ellen a készítményt megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell kijuttatni. Leptoszfériás betegség ellen a fertőzésre hajlamosító körülmények között javasolt egy őszi kezelés (őszi káposztarepce) elvégzése tőlevélrózsás állapotban. A tavaszi kezelést az oldalhajtások képződésének idején indokolt végrehajtani. A szklerotíniás és alternáriás betegségek elleni permetezést a virágzás első felében szükséges elvégezni. A rezisztencia kialakulásának megelőzése érdekében készítményt ajánlott más hatásmechanizmusú hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel szerrotációban, alternálva kijuttatni.

 

SZAKMÉRNÖK AJÁNLÁSA

A készítmény hatóanyaga kitűnően alkalmazható a meghatározó kalászos gombabetegségekkel szemben, kalászfuzáriózis ellen pedig kiemelten, az egyik leghatékonyabb készítmények egyike a piacon. Széles hatássprektruma mellett preventív és kuratív hatással egyaránt rendelkezik, hosszan tartó védelmet biztosít.

 

A növényvédelem során felhasznált hatóanyagok körének szűkítése hosszabb távon rezisztencia kialakulásához vezethet, ezért célszerű lehet eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagok beillesztése a növényvédelembe, ill. kombinációs partner hozzáadása. A Patel 300 EC kiváló kombinációs partnere a tebukonazol tartalmú Tebu 250 EW, vagy a Bukat 500 SC.

Cikkszám: 114715aeac6f Kategória:
Kategória

I.

Hatóanyag

300 g/l protiokonazol

Kiszerelés

5 l

Forgalmazók

Farmmix Csoport

Formuláció

EC

Eltarthatóság

3 év

Kezelések max. száma

1

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

méhekre nem jelölés köteles

Kultúra

Árpa, Búza, Káposztarepce, Rozs, Tritikálé

Kategória

I.

Hatóanyag

300 g/l protiokonazol

Kiszerelés

5 l

Forgalmazók

Farmmix Csoport

Formuláció

EC

Eltarthatóság

3 év

Kezelések max. száma

1

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

méhekre nem jelölés köteles

Kultúra

Árpa, Búza, Káposztarepce, Rozs, Tritikálé

Érdekelhetnek még…

Cím: 4220, Hajdúböszörmény, Ipartelep u. 20
Nyitvatartás: 7:30-16:30 H-P
7:30-12:00 Szo
Telefon: +36 52 371 019,  +36 52 561 257
E-Mail: farmmix@farmmix.hu