Termékek

Naturamin-WSP aminosav

Termékleírás


Maximális termés mennyiség elérése érdekében serkenti a növény növekedését és véd a káros hatások ellen!
Kizárólag a növény számára hasznosítható L-aminosavakat tartalmaz.

 

Minden élőlénynek szüksége van az L-aminosavakra, melyek alapvető szerkezeti egységei a fehérjék, enzimek és más esszenciális anyagok szintézisének. Nem sokkal ezelőttig csak közvetetten és csak a gyökérrendszeren keresztül lehetett ösztönözni az aminosavak képződését a növényekben: szervetlen nitrogéntartalmú műtrágyák hozzáadásával. A talajban feloldódó nitrogént a gyökerek felszívják, és aminosavakká alakulnak. Ehhez a folyamathoz azonban a növénynek nagyon nagy mennyiségű energiára van szüksége, amelyet más biológiai folyamatokra is fordíthatna.

Napjainkra már teljesen bizonyított tény, hogy a talajra vagy a levelekre kijuttatott aminosavoldatok használata nagyon pozitív hatással van a növény tápanyag-gazdálkodására. Ez az egyetlen módja annak, hogy ezeket a biológiai makromolekulákat közvetlenül biztosítsuk a növény számára és elkerüljük azt, hogy a növénynek saját energiáit felhasználva kelljen szintetizálnia azokat.

A Naturamin-WSP serkenti a növények fejlődését az aktív növekedési fázisukban, különösen kedvezőtlen körülmények között, mint például: levegőtlen talaj, szárazság, jégeső, növényvédő szerek okozta fitotoxicitás stb. Egyedülálló tanúsítványokkal rendelkezik a biostimulátorok között: gyógyszeripari elismerés, GMO és szintetikus összetevő mentes, valamint ECOCERT tanúsítvánnyal is, az ökológiai gazdálkodásról szóló NOP (USA) és JAS (Japan) rendelet szerint.

 

NATURAMIN FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Szántóföldi kultúrák állománykezelésére 300-500 g/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két-három alkalommal, 150-400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva. Kukoricában és napraforgóban 4 leveles állapotban (BBCH 14) és 8 leveles állapotban (BBCH 18), összesen 2 alkalommal. Kalászosokban 300 g/ha mennyiségben, egy szárcsomós állapotban (BBCH 31); 5 szárcsomós állapotban (BBCH 35) és levélhüvely növekedés kezdetén (BBCH 41), összesen 3 alkalommal kijuttatva.

Naturamin előnyei

– Homogén alapanyag, kiváló minőség
– Kiváló oldékonyság
– Csak a növény számára hasznosítható L-aminosavakat tartalmaz
– Folyamatos hatékonyság

Miért érdemes használni a Naturamin-WSP-t?

– Fitotoxicitás mérsékelésére
– Gyorsabban gyógyul a növény
– Magasabb termésátlag
– Segíti a mikroelemek felvételét a levélen keresztül
– Fokozza a gyökér tápanyag felvételét
– Fokozza az enzim aktivitást, elősegítve a nitrogén fehérjékbe való beépülését
– Kész termékeket biztosít a fehérje szintézishez
– Növeli a minőséget (méret, egységesség, cukor tartalom, szín)
– Növeli a klorofill aktivitást
– Serkenti a fiziológiai folyamatokat (csírázás, virágzás, beporzás, gyümölcs növekedés)
– Védelmet biztosít a stressz ellen és ellenálóságot a betegségekkel szemben
– Rovarölő, gombaölő szerekkel és lombtrágyákkal kijuttatva növeli azok felszívódását és ezáltal fokozza hatékonyságukat

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
80% növényi eredetű aminosav +12,8% természetes nitrogén
Kiszerelés
5 kg
Vissza
Ajánlott termékek

Termékek

Green Nanoherb

Termékleírás


A készítménnyel végzett permetezések kedvezően hatnak a termés mennyiségi és minőségi jellemzőire, továbbá preventív kijuttatás mellett csökken a gombás fertőzések kialakulásának lehetősége. A készítményt a virágzási időszakban 0,25%-os, a kötődéstől kezdve 0,5%-os hígításban szükséges kijuttatni. A készítményt javasolt a betegségek ellen engedélyezett gombaölő szerek kombinációs partnereként, vagy azokkal váltakozva felhasználni. Növényvédő szerekkel és levéltrágyákkal történő együttes kijuttatás esetén célszerű előzetesen keverhetőségi próbát, valamint próbapermetezést végezni. A permetezés során a felhasznált permetlé mennyiséget a kezelt lombkorona nagyságához szükséges igazítani. Mindig törekedni kell az egyenletes permetlé fedettségre, még a lombkorona belsejében is.

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
II
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
60 g/kg növényi illóolaj keverék + 10 g/kg fokhagymaolaj
Kiszerelés
5 l, 20 l
Vissza

Termékek

Laminaflor

Termékleírás


A Laminaveg biostimulátor minden előnyével rendelkezik, ezenfelül bórt és magnéziumot is tartalmaz.

A bórnak nagyon fontos szerepe van a virágzásban és a termésképződésben. A megfelelő bórellátás pozitívan hat a termés minőségére, fokozza a gyümölcsök cukortartalmát. A magnéziumnak pedig nélkülözhetetlen szerepe van a fotoszintézisben. A Laminaflor használata optimalizálja a virágzást, terméskötődést és biztosítja a kiváló minőségű termést betakarításkor.

Összetétel:

Laminaveg tartalom – 30%

Mg – 5%

B – 2,5%

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
30% Laminaveg + 5% Magnézium + 2,5% Bór
Kiszerelés
20 l
Vissza

Termékek

Laminactif

Termékleírás


Új csomagolás, megszokott hatékonyság!

A Laminaveg biostimulátor minden előnyével rendelkezik, ezenfelül makro-mezo- és mikroelemeket is tartalmaz. Segít a tápanyaghiány okozta stressz megelőzésében. Virágzásban is alkalmazható.

 

 

Összetétel:

Laminaveg tartalom – 40%

N – 6%

P2O5 – 5%

K2O – 5%

Mg – 0,04%

B – 0,04%

Cu – 0,01%

Fe – 0,04%

Mn – 0,04%

Zn – 0,01%

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
40% Laminaveg + 6% Nitrogén + 5% Foszfor + 5% Kálium + Mikroelemek
Kiszerelés
1 l, 5 l, 20 l
Vissza

Termékek

Laminaveg

Termékleírás


Fokozza a terméskötődést és a természetes ellenállóképességet magas tápanyag, fitohormon, Laminaria alga és vitamintartalmával. Rendszeres használata javítja a növény minőségi paramétereit és növeli a termésmennyiséget.

 

Összetétel:

algakivonat – 25%

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
250 g/kg Laminaria digitata algát tartalmazó biostimulátor
Kiszerelés
1 l, 5 l, 20 l
Vissza

Termékek

Raiza Mix

Termékleírás


NÖVÉNYKONDICIONÁLÓ, BIOSTIMULÁTOR

Raiza-Mix összetevői: alginátok, mannitol, oligoszacharidok, poliszacharidok, természetes növekedési hormonok, betain, poliamin és vitaminok. Mindezen összetevők Ascophyllum nodosum alga kivonatából származnak, megőrizve azok eredeti formáját és hatékonyságát.

A csírázás és a kelés során számos olyan tényezővel kell szembenéznünk, melyek csökkenthetik a növény maximális termőképességét, ilyen például: nem megfelelő hőmérséklet, nedvességtartalom, vegyszerek, betegségek. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően a csírázás lassú, a kelés vontatott lesz, az állomány pedig heterogén. A gyökeresedés pedig szintén lassú és kevesebb gyökér fejlődik. Ezek mind negatív hatással vannak a növényre és csökkentik a termést.

A csávázó szerként alkalmazott Raiza-Mix fokozza és stimulálja a csírázást valamint a kezdeti fejlődést. A kelés egyöntetű lesz, a növények erőteljesek és ellenállóak lesznek, amely segít abban, hogy elérhessük a maximális termésmennyiséget. Állománykezelésben is használható!

Hatása:

– Fokozza a gyökeresedést
– Segíti a gyors és kiegyensúlyozott kelést
– Auxin akitivást eredményez

 

Termékcsoport
Növénykondicionáló
Forgalmi kategória
III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
Növényi eredetű aminosavak, algakivonat, mikroelemek
Kiszerelés
5 l
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek