Sercadis

Hatóanyag: 300 g/l fluxapiroxad

Szőlőben a készítmény felhasználható lisztharmat ellen, tenyészidőszakonként legfeljebb két alkalommal. A permetezések javasolt időpontjai: A kezdeti (primer) fertőzés megszüntetése érdekében a szabadföldi megfigyeléssel végzett előrejelzésre alapozva, az első aszkospórás fertőzésből származó levéltünetek megjelenésekor, az első lomblevelek kiterülésének időszakától; A bogyófertőzés kialakulásának megelőzésére a virágzás kezdetétől kései lombfertőzés, egyúttal az ivaros termőtestek képződésének mérséklésére zsendüléskor. A készítménnyel végzett két kezelés között lisztharmat ellen feltétlenül szükséges más hatásmechanizmusú fungicid kijuttatása.

 

A Sercadis almában és körtében egyaránt a virágbimbók megjelenésétől használható fel. Varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóra szóródás időszakában, előrejelzés alapján, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni. A készítményt varasodás ellen a kultúrában engedélyezett más hatásmechanizmusú fungiciddel kombinálva ajánlott kijuttatni.

 

 

SZAKMÉRNÖK AJÁNLÁSA

A Sercadis kihagyhatatlan eleme a szőlő lisztharmat elleni védekezésnek. Páratlanul hosszú hatástartammal rendelkezik, kétszeri kijuttatásnál már a lisztharmatnak nincs egyáltalán esélye felszaporodni, más készítmény felhasználására nem lesz szükség. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. A készítmény felhasználható a kezdeti (primer) fertőzés megszüntetése érdekében, szabadföldi megfigyeléssel végzett előrejelzésre alapozva, az első aszkospórás fertőzésből származó levéltünetek megjelenésekor, az első lomblevelek kiterülésének időszakától. Ezen felül javasoljuk használatát a virágzás kezdetétől a bogyófertőzés kialakulásának megelőzésére. Kimagasló eradikatív (megszüntető) hatását a szőlőlisztharmat ellen csak abban az esetben aknázhatjuk ki, ha a védekezés korán, még az első aszkospórás tünetek ellen irányul. Minden egyéb esetben igyekezzünk preventíven kijuttatni.

 

Cikkszám: 6a15718da50a Kategória:
Kategória

II.

Hatóanyag

300 g/l fluxapiroxad

Kiszerelés

15 ml, 150 ml

Forgalmazók

Farmmix Csoport, BASF Hungária Kft.

Formuláció

SC

Eltarthatóság

3 év

Kultúra

alma, Körte, Szőlő

Kategória

II.

Hatóanyag

300 g/l fluxapiroxad

Kiszerelés

15 ml, 150 ml

Forgalmazók

Farmmix Csoport, BASF Hungária Kft.

Formuláció

SC

Eltarthatóság

3 év

Kultúra

alma, Körte, Szőlő

Cím: 4220, Hajdúböszörmény, Ipartelep u. 20
Nyitvatartás: 7:30-16:30 H-P
7:30-12:00 Szo
Telefon: +36 52 371 019,  +36 52 561 257
E-Mail: farmmix@farmmix.hu