Kategória | III. |
---|---|
Hatóanyag | 11% bór |
Kiszerelés | 1 l, 5 l, 20 l |
Forgalmazók | Farmmix Csoport |
Omex Boron
A bórhiány a különféle termések egész sorára hatással van. A gyökér-termésekre, az olajos magvakra, gyapotra, borszőlőre, káposztafélékre és más zöldségnövényekre. A növények bórfelvételét elsődlegesen meghatározó két tényező a talaj pH-értéke és a talaj nedvessége. Azt lehet mondani, hogy a 6,5pH-érték fölötti száraz talajok azonosíthatók be a legnagyobb rizikófaktorként a bórhiány kialakulásában. A bór elérhetősége a növény számára döntően befolyásolja a megporzást is. Megfelelő mennyiségű bór szükséges a pollenképzéshez és a pollenszemcsék életképességéhez. A szőlő különösen igényli a megfelelő mennyiségű bórt.
Felhasználás:
Cukorrépa: 1-3 l/ha, 4-6 leveles állapottól
Napraforgó, repce: 1-3 l/ha a tavaszi növekedés kezdetén kijuttatva 0,5-1% töménységben
Zöldségek: 3 l/ha, max 1% töménységben
Gyümölcsös: 1-2 l/ha háromszor, 2-3 hetes intervallumokban, sziromhullás után
Hígítás:
Szántóföldi növények esetében 200-400 l/ha, szőlő, gyümölcs esetében 600-1000 l/ha víz felhasználásával.
Hatóanyag: 11% bór
Kategória | III. |
---|---|
Hatóanyag | 11% bór |
Kiszerelés | 1 l, 5 l, 20 l |
Forgalmazók | Farmmix Csoport |