Raisan

Hatóanyag: 510 g/l metám

A szer felhasználásának minden kultúrában alapfeltétele, hogy a kezelendő talaj nedvességtartalma 60-80%-os, hőmérséklete 10-25 °C legyen. A nedvességtartalom optimalizálása, valamint a gyommagvak, gumók, rizómák és a fonálféreg ciszták nyugalmi állapotának megszakítása céljából a kezelendő talajfelületet a tervezett kijuttatás előtt néhány nappal célszerű beöntözni. A területről a növényi maradványokat el kell távolítani, és a szokásos talajműveléssel aprómorzsás magágyat kell készíteni.

A készítmény fonálférgek elleni hatékonysága talajtípustól függően változik, ezért nagy agyagtartalmú talajokon használata nem javasolt.

A következő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: Chenopodium album, Amaranthus retroflexus, Echinochloa crus-galli, Stellaria media, Galium aparine, Convolvulus arvensis, Cynodon dactylon, Urtica urens.  Mérsékelten érzékeny gyomfajok: Digitaria sanguinalis, Senecio vulgaris, Solanum nigrum, Portulaca oleracea. Ellenálló: Setaria viridis, Cyperus esculentus

 

SZAKMÉRNÖK AJÁNLÁSA

Apró morzsás talajszerkezet (növényi maradványtól mentes) szükséges a kijuttatáshoz.

Ugyanazon a területen háromévenként csak egyszer szabad használni, különben a talaj lebontó mikroorganizmusai hozzászoknak, túl gyorsan bontják le, emiatt a szer veszít a hatékonyságából.

Üvegházi zöldség kultúrákban, valamint szamócában a termesztőberendezések talajának fertőtlenítését a vetés vagy ültetés előtt 4-5 héttel ajánlott elvégezni. A készítményt csepegtető öntözéssel kell kijuttatni, majd a kezelt talajfelületet gázzáró műanyag fóliával kell takarni. A hosszabb hatástartam elérésének, valamint az elpárolgás megakadályozásának céljából a kezelt talajfelületen 3-4 héten keresztül rajta kell hagyni a fóliatakarást. A talajtakarás idejének hosszát a talaj hőmérsékletétől függően kell megválasztani. A behatási idő erősen függ a hőmérséklettől: 15 °C felett 4-7 nap, 5 °C alatt 21 nap.
A fólia eltávolítása után szükséges a talaj szellőztetése a talaj felső 10 cm-es rétegének lazításával. A vetés és a palántázás csak a készítmény hatásának megszűnése után lehetséges. A kultúra biztonságos telepíthetőségéről saláta- vagy zsázsamag teszttel (próbacsíráztatással) kell meggyőződni.

Kategória:
Kategória

I.

Hatóanyag

510 g/l metám

Kiszerelés

25 l

Forgalmazók

Farmmix Csoport

Formuláció

SL

Eltarthatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

méhekre nem jelölés köteles

Kultúra

Cukkini, Fejes saláta, Paprika, Paradicsom, Szamóca, Tojásgyümölcs, Uborka

Kategória

I.

Hatóanyag

510 g/l metám

Kiszerelés

25 l

Forgalmazók

Farmmix Csoport

Formuláció

SL

Eltarthatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

méhekre nem jelölés köteles

Kultúra

Cukkini, Fejes saláta, Paprika, Paradicsom, Szamóca, Tojásgyümölcs, Uborka

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Raisan” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím: 4220, Hajdúböszörmény, Ipartelep u. 20
Nyitvatartás: 7:30-16:30 H-P
7:30-12:00 Szo
Telefon: +36 52 371 019,  +36 52 561 257
E-Mail: farmmix@farmmix.hu