Hírek

Stressz esetén a legjobb megoldás: Agrocean 6.5.5

Növényeink termesztése során,- legyen szó akár szántóföldi, akár kertészeti kultúráról – két alapvető szempont optimalizálására kell törekednünk: a lehető legjobb minőségi tulajdonságok mellett a lehető legnagyobb terméshozam elérésére.

Ezen paramétereket rendkívül sok tényező befolyásolja: a megfelelő termőhely kiválasztásától kezdve, az optimális szaporítóanyag megválasztásán keresztül, a helyes növényvédelmi, tápanyag utánpótlási, fitotechnikai gyakorlaton át, ezer és egy dolog.

Amennyiben feltételezzük, hogy az előzőekben felsoroltaknak maradéktalanul eleget teszünk, még mindig lesznek olyan tényezők, melyek befolyásolhatják termesztéstechnológiánk sikerességét.

Célunk a termelés során a potenciálisan rendelkezésre álló genetikai adottságok minél magasabb szintű kiaknázása. Ebben gátolhatnak minket olyan külső környezeti tényezők, melyek ellen nincs, vagy nem minden esetben van lehetőségünk védekezni.

Ahogy az elmúlt pár évben már hozzászoktunk, a 2020-as évben is szembesülnünk kellett a ténnyel: növényeinkből egyre szélsőségesebb időjárási körülmények között vagyunk kénytelenek kihozni a maximumot. A csapadékhiány, a hőmérsékleti szélsőségek, a tápanyaghiány, vagy akár egy-egy növényvédő szeres kezelés hatására is stressz érheti növényeinket.


KUKORICA FAGY UTÁNI ÁLLAPOTA (VÁLLAJ, 2020.05.14.)

A választ arra a kérdésre, hogy az adott növény hogyan viselkedik stresszhelyzetben, illetve milyen hamar teszi túl magát rajta, a növény hormonális szabályozásában találjuk.
A hormonok ugyanis amellett hogy a növények életfolyamatainak szabályozásában töltenek be nélkülözhetetlen szerepet, irányítják a stressz hatásra adott válaszukat is.

Éppen ezért használják egyre szélesebb körben a nagyon magas hormontartalmú algakészítményeket, szinte minden növényi kultúrában. Természetesen van különbség alga és alga között. Mezőgazdasági felhasználásra a legalkalmasabb az a barna alga, amelyik árapály zónában él. Itt ugyanis rendkívül szélsőséges időjárási körülmények ellenére is képes produkálni kivételesen nagy növekedési erélyét.

Az AGROCEAN 6.5.5→  ilyen tengeri barna algát, konkrétan Laminaria digitata-t tartalmaz, amit Franciaországban, Bretagne partjainál aratnak. A készítmény algatartalma kivételesen magas: 25%. Ezt egészíti ki a mikro-mezo és makroelem tartalma: N 6%, P2O5 5%, K2O 5%, Mg 0,04%, B 0,04%, Cu 0,0,1%, Fe 0,04%, Mn 0,0,4%, Zn 0,01%.
A növényi felvételt megkönnyítendő a készítmény olyan speciális gyártástechnológia szerint készül, mely során az Agrocean 6.5.5. algatartalmát 40 mikronnál kisebb méretűre őrlik, ami így vizes oldatban por alakú szuszpenziót képez.

Magas fitohormon, laminaria és vitamintartalmának köszönhetően – ami kiegészül a növények számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal-, nem csak az időjárás okozta stressz hatás csökkenthető, hanem fokozódik a növények kórokozókkal szembeni ellenállósága, növekszik a terméshozam, javul a termés minősége, elősegíti a növény növekedését, valamint kijuttatásakor egy menetben tápanyag utánpótlás is megvalósul.
Az Agrocean 6.5.5. minden igényt kielégítő kiszerelési egységekben elérhető, a kiskerti felhasználástól (200ml) egészen a professzionális nagyüzemi felhasználásig (1000l). Virágzásban is alkalmazható, növényvédő szerekkel és levéltrágyákkal történő együttes kijuttatás esetén javallott keverhetőségi próbát végezni.

Mit kell tudni a növénykondicionáló alga készítményekről?→

 

Kiss Roland, Farmmix Kft. üzletkötő, növényorvos

 

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek