Termékek

Target 80 WDG

Target 80 WDG

Termékleírás


azonos a Merpan 80 WDG termékkel

Széles hatásspektrumú, kiváló hatékonysággal rendelkező kontakt gombaölő szer

Szakmérnök ajánlása

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóra-szóródás időszakában, preventív módon célszerű elkezdeni, és a fertőzés erőssége alapján 7-10 naponkénti gyakorisággal szükséges folytatni. Járványveszélyes időszakban a magasabb dózis alkalmazása indokolt. A védelmi hatás fokozásához a felszívódó készítmények blokkszerű használata célszerű. Az érési időszakban elvégzett 2 kezelés kedvező hatású a tárolási  betegségek elleni védelemben.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, nektarin, mandula, kajszi): őszibarackban tafrina ellen a védekezéseket rügyfakadáskor kell kezdeni, és a fertőzési viszonyoktól függően 7-10 naponta ismételni. A csonthéjasokban, moníliás virág- és hajtásfertőzés ellen a virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén célszerű permetezni. Csonthéjasokban tavasszal, hűvös időjárás esetén a levéllyukacsosodás ellen is megfelelő védelmet nyújt. Moníliás gyümölcsrothadás ellen gyümölcsnövekedés alatt áztatásszerű védekezéssel, 10-12 naponkénti ismétléssel, valamint jégverést és vihart követően 12 órán belüli permetezéssel használható, a várakozási idő szigorú betartásával. Bogyósokban (szamóca, málna) szürkerothadás ellen a készítmény a virágzási időszakban fertőzést megelőző kezeléssel használható fel. Fertőzésre kedvező feltételek mellett a kezeléseket a virágzás elején, teljes virágzáskor és a virágok 80%-os elvirágzásakor kell elvégezni. Levél- és vesszőbetegségek ellen a védekezést rügypattanáskor kell kezdeni, és azt a virágzásig kétszer, 10 naponként megismételni. Erős fertőzés esetén szüret után, a letermett vesszők eltávolítását követően 2-3 alkalommal, 10 naponta kiegészítő kezelésekre lehet szükség. Szamócában fehérfoltosság ellen a termésszedést követően, a fertőzés erőssége alapján 2-3 alkalommal, 10-12 naponként célszerű védekezni.

Burgonyában a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
800 g/kg kaptán
Kiszerelés
1 kg, 10 kg
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek