Termékek

Tempo

Tempo

Termékleírás


azonos a Laudis termékkel

Kukorica kulturubán a készítményt posztemergesen kell a kultúrában kijuttatni függetlenül a fejlettségi állapottól 8 leveles állapotig, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fenológiai stádiumban, azok gyökérváltásakor. Fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. A hatásmechanizmus fokozásának érdekében érdemes terbutilazin hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával kombinálni. Évelő kétszikű gyomfajok esetén, dikamba hatóanyagú készítményekkel (480 Solo-Extra) szükséges a kombinálása, megengedett dózisban. Kombinációs kijuttatás esetén a kukoricában csak a megadott fenológiai határok mellett és technológiai előírások szabályainak betartása mellett történhet.

Mákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a mák 6-8 valódi leveles állapotában, amikor a legerősebb a védettséget biztosító viaszréteg a mákon. Csapadékos időjárás esetén a kijuttatással 2-3 napot várni kell a viaszréteg regenerálódásáig! A kezelést követően az időjárási tényezők, illetve a mák egészségi állapotának függvényében kismértékű, múlékony sárgulás (vagy sárga elszíneződés) fordulhat elő a mák növényeken.

Szakmérnök ajánlása

Kiváló esőállósággal rendelkezik, mindössze egy óra alatt felszívódik a növényben, így a lehulló csapadék nem befolyásolja a hatását. Hatóanyagai közül a tembotrion a kukoricában lebomlik, az izoxadifen-etil pedig elősegíti ezt lebomlást (csak a kultúrnövénynél, a gyomok esetében nem) így javítja a termék szelektivitását, ennek következtében az érzékenyebb fajtáknál pl: csemegekukorica is alkalmazható. Hatását főként levélen és hajtáson keresztül fejti ki, a kezelést követően a gyomnövények néhány napon belül kifehérednek, majd elpusztulnak. Csapadékos években 4-5 hetes talajon keresztüli tartamhatást is tapasztalható parlagfű, libatop-félék, disznóparéj-félék, köles fajok, valamint selyemmályva ellen.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
II
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
44 g/l tembotrion + 22 g/l izoxadifen-etil
Kiszerelés
1 l, 5 l
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek