Termékek

Tropping 700 WG

Termékleírás


azonos a Fundamentum 700 WG termékkel

Őszi búza, rozs, tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig.

Tavaszi búza, tavaszi árpa kultúrákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a 2 nóduszos állapotig.

A ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös fejlettségekor, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Mezei acat ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. Erős ragadós galaj fertőzés esetén, vagy 4-5 örvös fejlettségű egyedek ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

A készítmény az alábbi gyomnövények ellen jó hatékonyságú: pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), fehér libatop (Chenopodium album), mezei acat (Cirsium arvense), szulákkeserűfű (Fallopia convolvulus), ragadós galaj (Galium aparine), napraforgó árvakelés (Helianthus annuus), ebszékfű (Tripleurospermum performatum), baracklevelű keserűfű (Persicaria maculosa), tyúkhúr (Stellaria media).

Ellenálló gyomnövények: mezei veronika (Veronica arvensis), borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia).

A kijuttatás során fokozott figyelmet kell fordítani az átfedések elkerülésére!

A készítmény kijuttatását követően ugyanabban az évben csak őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Őszi káposztarepce csak a 6,5-nél alacsonyabb pH értékű talajokon, a készítménnyel való kezelést követő 120 nap után, mélyszántást követően vethető, és ha a készítmény kijuttatása után a vegetációs idő nem volt hosszan aszályos. A vegetációs idő alatti hosszú szárazság, aszály esetén a metszulfuron-metil hatóanyag gátolt lebomlása miatt az őszi káposztarepce károsodást szenvedhet. A készítménnyel kezelt kalászos betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető cukorrépa kivételével.

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
I
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
400 g/kg tribenuron-metil + 135 g/kg metszulfuron-metil + 165 g/kg floraszulam
Kiszerelés
30 g, 150 g, 300 g
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek