Termékek

KARATHANE STAR

KARATHANE STAR

Termékleírás


Kontakt hatású folyékony gombaölő szer szőlőlisztharmat ellen

A készítményt a fertőzésveszélyes időszakban prevenv jelleggel, illetve legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell kijuatni, és a fertőzési veszélytől függően 10-12 napos időközönként szükség szerint (legfeljebb 4 alkalommal) célszerű megismételni. A tenyészidőszak elején az alacsonyabb permetlémennyiség (500-700 l/ha) használata, a tenyészidőszak előrehaladtával (virágzás után) a magasabb permetlémennyiség (800-1000 l/ha) alkalmazása indokolt. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a rövidebb (7-10 napos) permetezési forduló és magasabb permetlémennyiség alkalmazása ajánlo. Kurav védekezésre a fertőzés kialakulásakor 0,6 l/ha mennyiségben nagy permetlémennyiség és nedvesítő- szer együes alkalmazásával használható. A kezelés – a fertőzésre hajlamosító körülmények fennállása melle – 5 nap múlva megismételendő. Minden esetben törekedni kell az egyenletes- és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is. A permetezések elvégzése a nyári időszakban a kora hajnali vagy a késő es órákban ajánlo, minden esetben 25°C ala hőmérsékle viszonyoknál.

Termékcsoport
Gombaölő
Forgalmi kategória
II/III
Forgalmazó
Corteva AgriScience, Farmmix Csoport
Hatóanyag
350 g/l meptildinokap
Kiszerelés
6 ml, 50 ml, 200 ml
Vissza

Termékek

Gladiator Forte

Gladiator Forte

Termékleírás


azonos a Taifun Forte termékkel

Totális gyomirtó szer

Szántóföldi kultúrák esetében 3%-nál magasabb szerves anyag tartalmú talajokon, vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig alkalmazható a készítmény, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja. A kis csíranövény nem érintkezhet a készítménnyel. Gyümölcsös és szőlő esetében a készítmény 3 évesnél idősebb telepítésekben alkalmazható. A kezelést célszerű a gyümölcsszüret után ősszel, illetve hajtásnövekedés kezdetéig tavasszal elvégezni. A kezelés során ügyelni kell arra, hogy a permetlé a zöld növényi részekre ne kerüljön, mert azokat károsíthatja. Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel, vagy egyéb speciális permetezési technikával lehet biztosítani. Napraforgóban a kezelést a kaszatok 20-30%-os nedvességtartalmánál kell elvégezni. Kukoricában a szemek 30-40%-os nedvességtartalma esetében juttatható ki a készítmény. Fakitermelésnél a tuskók sarjhajtásai ellen kell alkalmazni 3,5%-ban. Két évesnél idősebb luc-, erdei-, fekete- és duglászfenyő telepítésekben teljes felülkezeléssel akkor lehet a készítményt kijuttatni, amikor kialakult a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg.

Legelő, gyep területek felújításakor a feltörést, vagy az újravetést megelőzően használható. Mezőgazdaságilag nem művelt területeken – ahol ezt a helyi rendelet nem tiltja – totális gyomirtására lehet alkalmazni. A készítmény nem szelektív, a permetlé elsodródása esetén a környező kultúrákat károsíthatja. Lucernában arankával erősen fertőzött területeken foltkezelés, vagy teljes felületkezelés formájában. Foltkezelés estén 0,2-0,3% – os koncentrációban kell felhasználni. Teljes felületkezelés esetén 0,5-0,7 l/ha a készítmény dózisa. A kezelés kis mértékben visszavetheti a lucerna fejlődését a következő kaszálásig, ezért teljes felületkezelés csak erősen fertőzött területeken javasolható. A kezelést a lucerna kaszálását követő 5-7 nap múlva kell elvégezni. Magtermő lucernában, vagy a magfogás szakaszában alkalmazása nem javasolt. 

Repcében a kezelést akkor kell elvégezni, amikor a becőszint középső harmadában a magvak legalább 60%-a barna színű, a becők ekkor még zöldek. Szójában a hüvely sárga, sárgásbarna elszíneződését követően alkalmazható, amikor a szójababszemek nedvességtartalma 30% körül van. Repcében, szójában a kijuttatás kizárólag földi géppel (hidas traktorral) történhet. Alkalmazása vetőmag termesztésben nem javasolt. 

Termékcsoport
Gyomirtó
Forgalmi kategória
II/III
Forgalmazó
Farmmix Csoport
Hatóanyag
360 g/l glifozát
Kiszerelés
200 ml, 1 L, 5 L, 20 L, 1000 L
Vissza
AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek