Hírek

Kukorica gyomirtás Rimel és Simba csomaggal

A Farmmix Kft. kínálatában kiváló posztemergens kijuttatású kukorica gyomirtó csomagok állnak a termelők rendelkezésére, melyek mindegyike 10 hektár kukorica kezelésére alkalmazható.

Ezek közül a Rimel és Simba csomagot szeretném bemutatni, melyek speciális gyomproblémák megoldására használhatóak és kiváló ár-érték arány jellemzi őket, ami az idei év alacsony felvásárlási árait figyelembe véve különösen fontos szempont.

 

Rimel csomag

Három hatóanyag kombinációjaként elsősorban olyan területek kezelésére javasom, ahol az egyszikű magról kelő és évelő gyomnövények, fenyércirok nagyobb problémát jelent. Ezek megoldására a nikoszulfuron és rimszulfuron hatóanyagok kombinációja, levélen keresztül felszívódva, a kezelést követő 8-10. napon mutat látható tüneteket a gyomnövényeken (elszíneződés, elhalás), a dikamba hatóanyag pedig az évelő kétszikű gyomnövényeket pusztítja el levélen és gyökéren keresztül felszívódva. Ezen hatóanyag kombináció tehát igen széles hatásspektrummal rendelkezik egy- és kétszikű gyomok ellen egyaránt. A kukorica (siló, takarmány) 3-7 leveles állapotáig kijuttatható, utóvetemény korlátozás nélkül, a hatás kifejtése pedig csapadékfüggetlen. AKG-ban is használható, egy tenyészidőszakban 1 alkalommal. A csomagban a hatáskifejtés fokozása céljából 2 liter Trend nedvesítőszer található.

 

Simba csomag

A csomagban található herbicidek három különböző hatóanyagcsoportba tartoznak a rezisztencia elkerülése érdekében.

A nikoszulfuron és dikamba hatóanyagok komplex megoldást nyújtanak az évelő és magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen egyaránt, a mezotrion pedig tartamhatással rendelkezi a magról kelő kétszikű gyomnövények ellen, talajon keresztül. Takarmánykukoricában alkalmazhatjuk a kultúrnövény 3-6 leveles állaptában. A hatás fokozása érdekében a csomagban 2 liter Trend nedvesítőszer található. 10 Celsius fok alatti hőmérsékleten vagy nagy melegekben, valamint alacsony kötöttségű, homoktalajon nem szabad kijuttatni.

Szanka Imre, Farmmix Kft. régióvezető

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek