Hírek

Hogyan védekezzünk magról kelő kétszikű gyomok ellen búzában?

Bonaca – A speciális, nehezen írtható kétszikű gyomok elleni megoldás

A Bonaca hatóanyaga a fluroxipir, az „O” hormonrendszerre ható herbicidek csoportjába tartozik.

Őszi búzában, és tavaszi árpában a bokrosodás végétől a zászlóslevél megjelenéséig lehet kijuttatni a készítményt. Ebben az időszakban a merisztémaszövetek még rejtettek, így a gabona nem károsodik. A felszívódó hatóanyagra az egyszikűek az aktív növekedési időszakban szelektívek, a kétszikűek viszont mindig érzékenyek. Hatásukat legjobban levélherbicidként érvényesítik, a levelek torzulnak, kanalasodnak, a szár elhajlik, a hajtáscsúcs görbül. A pusztulási folyamat növényfejlettségtől függően 1-2 hétig tart. A kétszikű gyomfajok ellen a 2-4 leveles fejlettségi állapotában, a ragadós galaj ellen bármely fejlettségében alkalmazható. Apró szulák, sövényszulák, hamvas szeder ellen kimagasló a hatékonysága. Alkalmazni +8 Co feletti hőmérsékleten ajánlott.

Dózisa: 0,6-0,8 l/ha. Kombinációs partnere lehet a tribenuron- metil hatóanyag tartalmú Trailer, vagy a Flame.

Kattintson a képre ⇒

 

Tropping 700 WG– Kimagasló gyomirtó hatás, a termékben található három hatóanyagnak köszönhetően

A készítményben található mindhárom hatóanyag (tribenuron-metil, metszulfuron-metil, floraszulam) az ALS gátló „B” herbicid csoportban található. A fehérjék anyagcseréjét zavarják az aminosav bioszintézisén keresztül. A növény levelén keresztül fejti ki hatását. Tünetek a leveleken az antociánosodás, sárgulás, nekrózis. Már 5 Co felett kifejtik hatásukat. Nedvesítő szer hozzáadása ajánlott a készítményhez. A herbicid felvétele a növényben egy-két óra, a pusztulási folyamat 7-17 nap. Őszi búzában, rozsban, tritikáléban bokrosodástól a zászlós levél megjelenéséig, tavaszi búzában, és t. árpában a bokrosodástól a két nóduszos állapotig juttatható ki a készítmény.

Dózisa 25-30 g/ha. 150 g-os kiszerelésben érhető el. Magról kelő kétszikűek, és a mezei acat ellen kiváló a hatása. Veronika félék ellen közepes a hatékonysága.

Kattintson a képre ⇒

 

Clyde FX– Az egyedi gyomirtó

A készítményben található két hatóanyag (fluroxipir, floraszulam) két különböző hatóanyagcsoport –„O”-hormonrendszerre ható, és „B” -ALS gátló – kombinációjának köszönhetően speciális problémákra is tud megoldást nyújtani.

Magról kelő kétszikűek ellen alkalmazzuk, azok érzékeny, 2-4 leveles állapotában.

A kultúrnövény már három leveles korától kijuttatható, 8 Co feletti hőmérsékleten.

Őszi búzában, ő. árpában, durumbúzában, rozsban és tritikáléban a zászlós levél megjelenéséig, zabban egy nóduszos fejlettségig.

Dózisa 1,35-1,8 l/ha

II. kategóriás készítmény, kiszerelése 5 l.

 

Kattintson a képre ⇒

 

Czencz Péter, növényorvos

Területi képviselő FDM Trade Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna megye

AIzaSyBbgWGPJ8bnqmbMnJ8-JrjLlcwrnhbbAu0

Megújult webshopunk!

Vásároljon meg mindent egy helyen, ami a kertészkedéshez kell!

További részletek